Pollo Hamburger

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Pollo Hamburger (Den Haag, 12 februari 1944) is een Nederlandse acteur, stemacteur en regisseur.

Biografie

Pollo Hamburger studeerde na de MULO (A en B) en de HBS (A) twee jaar politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, en, na de militaire dienst, twee jaar aan de Toneelacademie Maastricht.

Hij maakte op 16 april 1966 zijn debuut bij De Haagsche Comedie als dr Oskar Bernhardi in Professor Bernhardi van Arthur Schnitzler en had als eerste belangrijke tv-activiteit een wekelijks inleidend zondagmiddagprogramma m.b.t. de NOS-serie "Floris", waarin hij bovendien een rol vervulde. Sinds die tijd werkt hij ook mee aan hoorspelen en regisseert (Toneelgroep Centrum, De Noorder Compagnie, ESTA, etc.). Hij was actief tot 1996 toen hij zich terug trok uit de wereld van het toneel.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor het decor

Idem voor de productie

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners