Petra van der Schoot

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamPetra van der Schoot
BeroepRegisseur, Theatermaker
 Website

Petra van der Schoot is theatermaker, beeldend kunstenaar en muzikant.

Biografie

Petra van der Schoot studeerde violoncello aan het conservatorium in Tilburg en Den Haag en sculptuur aan de academie ST Joost in Breda. In '87 vervolgde zij haar persoonlijke onderzoek naar een gelijkwaardig samengaan van Beeldende kunst en nieuwe Muziek , op het Conservatorium in Den Haag bij Dick Raaijmakers.

Sinds '90 is zij als muzikant, beeldend kunstenaar en theatermaker werkzaam in verschillende disciplines. In 2000 startte zij als regisseur en beeldenmaker een beeld/muziek laboratorium met componist Piet-jan van Rossum. In 2006 volgde rondom hun samenwerking de oprichting van theatergroep Tg. Zoogdier, waarbij Reinier van Houdt (performer/pianist en zakelijke leiding St Igitur) en Barbara Duijfjes (actice en dramaturg) aan de vaste kern werden toegevoegd.

Theater/Dans

Voorstellingen, waarvan Petra van der Schoot het decor ontwierp, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase zie: Decorontwerp Petra van der Schoot

Idem wat betreft het kostuum onwerp, zie: Kostuumontwerp Petra van der Schoot

Idem wat betreft de regie, zie : Regie Petra van der Schoot

Overig

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners