Peter Stein

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Peter Stein (1937) is een toonaangevende, wereldwijd werkende Duitse regisseur voor toneel, muziektheater en film.

Hij studeerde literatuurwetenschap en kunstgeschiedenis in Frankfurt an Main en vervolgde deze in München in 1964 en werd daar na zijn studie assistent bij de Münchner Kammerspiele tot hij 1967 hij zijn eerste productie realiseerde, die door de kritiek als vernieuwend werd beschreven. Hij vertrok vervolgens naar theaters in Zürich, Bremen en uiteindelijk in 1970 naar Berlijn waar hij artistiek directeur werd van de Schaubühne. In 1985 verliet hij dit theater dat door zijn werk wereldberoemde was geworden, om vrij elders in de wereld te kunnen regisseren. Zie verder wikipedia.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in Nederland te zien zijn geweest c.q. in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners