Peter Arink

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamPeter Arink
BeroepOperazanger, Bariton

Peter Arink is een Nederlands operazanger (bariton).

Biografie

Bariton Peter Arink studeerde bij Udo Reinemann aan het Utrechts Conservatorium. Aansluitend werd hij lid van het ensemble van Opera Studio Nederland.

In 1993 maakte hij zijn debuut als Papageno Die Zauberflöte (Festival d’Auvers). Hij zong in Salome (Straatsburg, Mulhouse, Lissabon) en vertolkte Schaunard in La bohème, Moralès in Carmen (Brussel, Lissabon, München, Keulen), Der Graf in Reigen en Fiorello in Il barbiere di Siviglia (Nederlandse Reisopera), Bartley in Riders to the Sea (Festival Zeeuws-Vlaanderen), Collatinus in The Rape of Lucretia (OSN), Horemhab in Akhnaten (Rotterdam Festival), Malatesta in Don Pasquale (Opera Euregio), Lothario in Mignon (Gelders Opera Operette Gezelschap) en Donner in Rheingold (Koblenz, Duisburg).

Peter Arink is verbonden aan het Koor van De Nationale Opera. Producties van De Nationale Opera waarin hij solorollen heeft gezongen zijn o.a. Tea, Die Soldaten, Don Carlo, Daphne, Die Frau ohne Schatten,La traviata, La Juive, La fanciulla del West, Les Troyens, Fidelio, Jevgeni Onjegin, De legende van de onzichtbare stad Kitesj, Iphigénie en Tauride, Der Schatzgräber, De speler en La bohème.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de première voorstellingen van Peter Arink in Nederland zie Premières Peter Arink

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners