Penny de Jager

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamPenny de Jager
Geboren2 januari 1948
Utrecht
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenBallet, Showdance
 Website

Biografie

Penny de Jager, ook gespeld Penney de Jager, (1948) was als danseres verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1966 tot en met 1968.

In de periode 1970 tot en met 1985 leidt zij de door haar zelf opgerichte showballet groep, waarvoor zij ook de choreografieën ontwierp. Zij werd daarmee een belangrijk gezicht voor het populaire tv-programma TopPop] en treedt daarmee in diverse internationale shows van grote internationale artiesten op.

In de periode daarna tot en met heden blijft zij optreden als zangeres-danseres en onderneemt allerlei activiteiten, waaronder het schrijven van een autobiografie, het ontwikkelen van een eigen modecollectie, diverse tv-optredens en het opzetten van en lesgeven aan een musicalopleiding.

Penny de Jager kreeg zelf haar balletopleiding aan de Scapino Dansacademie.

Zie ook de bio op haar website.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Trivia

Penny de Jager is getrouwd met Rock van der Linden, toetsenist van de electro rockgroep Ekseption.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners