Paul M. van Brugge

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamPaul M. van Brugge
BeroepComponist

Biografie

Paul M. van Brugge studeerde compositie aan het Rotterdams Conservatorium van de Hogeschool voor de Kunsten Codarts bij Klaas de Vries en Bob Brookmeyer.

Paul schrijft zowel concertante jazz- en klassieke muziek als muziek voor film, theater en dans. Zijn werken zijn uitgevoerd door internationale ensembles en orkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Metropool-orkest, het Bulgaars Nationaal Radio Orkest, the Orchestra at Temple Square en het WDR omroep Orkest en Koor.

Hij schreef kameropera’s waaronder The Man at the Piano en Notes on Hopper en muziek voor het Bulgaars Nationaal Ballet in Res Nullius I/II.

Paul schreef meer dan 90 filmscores bij speelfilms en documentaires van gerenommeerde regisseurs als Alejandro Agresti, Nana Dhordhadze, Sonia Herman Dolz, Nanouk Leopold, Ramón Gieling, Michael King.

Voor de scores van De Uitverkorene en De Prooi werkte hij samen met regisseur Theu Boermans.

Paul won diverse internationale prijzen voor zijn werk, waaronder een Gouden Kalf voor Alias Kurban Saïd in 2005 en de BIFFY Best Soundtrack Award voor The Rescuers in 2011.

Sinds 1997 is hij verbonden aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam als hoofdvakdocent Compositie.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarbij hij geregistreerd werd in de Productiedatabase als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor het geluid

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners