Otto Glastra van Loon

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamOtto Glastra van Loon
Geboren28 april 1906
Soerabaja
Overleden1986
BeroepComponist, Musicus
DisciplineMuziektheater

Biografie

Otto Glastra van Loon (1906-1986) was een Nederlands dirigent en componist. Na zijn lagere school in het toenmalige Nederlands Indië kwam hij naar Nederland en begon zijn muziekstudie na de middelbare school om deze af te maken in Bazel, Zwitserland en waar hij aan het theater aldaar werkte. In 1931 kwam hij terug naar Nederland en was actief in diverse Nederlandse muziek-, zang- en opera ensembles, waaronder voor het Gemeentelijk Theaterbedrijf Amsterdam, Afde(e)ling Opera. Na de oorlog werd zijn verbod om zijn beroep uit te oefenen door de Centrale Ereraad voor de Kunst in hoger beroep toegewezen.

Zie verder zijn bio op de bladzijde 533 uit het op de website van Resources Huygens weergegeven biografie.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarbij hij geregistreerd werd voor de muzikale leiding voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem voor de voorstellingen onder zijn muziekdirectie

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners