Nationale Opera & Ballet, Amsterdam

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Het Muziektheater Amsterdam-Amsterdam.jpg
NaamNationale Opera & Ballet, Amsterdam
Eerdere naamHet Muziektheater, Amsterdam
PlaatsAmsterdam
TypeTheatergebouw
ThemaOpera, Ballet
ArchitectWilhelm Holzbauer, Cees Dam
Bouwjaar1982-1986
Openingsdatum23 september 1986
OpeningsvoorstellingIthaka - De Nederlandse Opera - 1986-09-23
 Website

Informatie

Op 1 januari 2013 ontstaat door fusie van de De Nederlandse Opera, Het Nationale Ballet en Het Muziektheater, Amsterdam een landelijk topinstutuut voor opera en ballet.

Sinds 17 februari 2014 presenteren zij zich gezamenlijk als Nationale Opera & Ballet. De operaproducties zullen voortaan worden geproduceerd onder de naam De Nationale Opera en de balletproducties blijven geproduceerd worden onder de naam Het Nationale Ballet. Daarnaast zal dit instituut voorstellingen blijven produceren en presenteren die niet specifiek zijn voor de deelorganisaties Het Nationale Ballet of De Nationale Opera, onder de naam Nationale Opera & Ballet.

N.B. Tegelijkertijd verandert de Nationale Reisopera zijn naam in De Nederlandse Reisopera om de kans op verwarring met De Nationale Opera te verkleinen.

  • Voor een overzicht van alle producties van Het Nationale Ballet sinds de oprichting in 1961 en sinds de fusie op 1 januari 2013 vallend onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van Nationale Opera & Ballet zie Producties van Het Nationale Ballet

Premieres

Zie Premieres Nationale Opera & Ballet, Amsterdam

Website

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners