Nathalie Caris

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamNathalie Caris
Geboren
De datum "Ottawa" kon niet verwerkt worden.
Ottawa
Ottawa
BeroepDanser

Biografie

Nathalie Caris was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1981 tot en met 2005. Vanaf 1987 danste zij in de solistenrangen en werd in 1991 bevorderd tot eerste solist. Zij danste aanvankelijk vooral in de klassieke balletten en als solist alle grote klassiek rollen, maar zij bleek ook uit te blinken in balletten van William Forsythe, Hans van Manen, Krzysztof Pastor en het Balanchine repertoire.

Na haar lange carrière als danser ontwikkelde zij zich als een veelzijdige balletleraar en is als zodanig vast verbonden aan de Nationale Ballet Academie en geeft verder o.a. les aan de Ottawa School of Dance, Scapino Ballet Rotterdam en Dansgroep Amsterdam.

Nathalie Caris kreeg haar opleiding aan de Nationale Ballet School of Canada, danste daar een seizoen bij het Nationale Ballet, voor haar dienstverband met HNB.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Nathalie Caris

Film

TV

Overig

Trivia

Nathalie Caris kreeg de Canada Council Grant

in 1992 ontving zij de Alexandra Radius Prijs en

in 2005 de prijs van verdienste van het Danserfonds '79

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners