Nathalie Caris

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamNathalie Caris
Ottawa
BeroepDanser
DisciplineBallet

Biografie

Nathalie Caris Is een Canadese danseres. Zij was verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1981 tot en met 2005. Vanaf 1987 danste zij in de solistenrangen en werd in 1991 bevorderd tot eerste solist. Zij danste aanvankelijk vooral in de klassieke balletten en als solist alle grote klassiek rollen, maar zij bleek ook uit te blinken in balletten van William Forsythe, Hans van Manen, Krzysztof Pastor en het Balanchine repertoire.

Na haar lange carrière als danser ontwikkelde zij zich als een veelzijdige balletleraar en is als zodanig vast verbonden aan de Nationale Balletacademie en geeft verder o.a. les aan de Ottawa School of Dance, Scapino Ballet Rotterdam en Dansgroep Amsterdam.

Nathalie Caris kreeg haar opleiding aan de Nationale Ballet School of Canada, danste daar een seizoen bij The National Ballet of Canada, voor haar dienstverband met HNB.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als uitvoerende dans

Trivia

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners