Mylou Frencken

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png

NAAM: Mylou Frencken
GEBOREN: Amsterdam 1966
LAND: Nederland

Mylou Frencken

Mylou Frencken (Amsterdam, 19 december 1966) is een Nederlandse entertainer; ze speelt voorstellingen, maakt cabaretprogramma's, zingt, schrijft teksten.

Biografie

Ze groeide op in Haarlem. Op de havo deed ze mee met muziek- en theateravonden. Als brugklasser speelde ze in De zesde klas, een zevendelige televiseserie van de IKON. Ze zat in de band van het radioprogramma Dertien speciaal als pianiste en zangeres.

Na de middelbare school ging Frencken naar de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze speelde mee in enkele films en schreef eigen nummers. Voor haar afstudeerprogramma Waar Zijn Ze ontving Frencken niet alleen de Kreativiteitsprijs van de Academie, maar ook de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten in 1991.

Samen met haar echtgenoot Bert Klunder (overleden in 2006) maakte zij twee cabaretprogramma's. In Visch en Fruit speelden zij een verliefd stel. Frencken als het verlegen meisje dat het gefoeter van haar vriend lijdzaam verdraagt. In Varkens Wassen zijn ze net getrouwd.

Naast het spelen van voorstellingen schrijft Frencken ook muziek en teksten voor theaterprogramma's van Angela Groothuizen en Marjolijn Touw. Ook schrijft ze teksten voor Sesamstraat en Bertje Knor.

Mylou Frencken is columniste voor Esta en Het Haarlems dagblad. In Mei 2009 verscheen van haar hand 'Zonder Bert' over haar leven als jonge weduwe, uitgegeven bij Thomas Rap.

Ze is te zien als barvrouw en zangeres in de MAX-televisiequiz Met het mes op tafel.

Externe links

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Idem de voorstellingen waarvoor zij geregistreerd werd als producent

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners