Monique Duurvoort

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Bestand is zoek
NaamMonique Duurvoort
BeroepDanser, Choreograaf
VVLogohome.jpg

Biografie

Monique Duurvoort is een Nederlandse choreografe met Surinaamse roots. Ze volgde haar dansopleiding aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam en danste bij Het Nationale Ballet in de jaren 1990 tot en met 2004. Tijdens het tienjarige jubileum van de Nederlandse Dansdagen in 2007, ontving Monique Duurvoort de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht als ‘Beste getalenteerde choreografe’ en voor de rol die zij inneemt bij het professionaliseren van de urban dans. De jury noemde haar ‘een gedreven kunstenaar met een eigen stijl en oog voor detail’. Monique maakte eerder werk voor verschillende productiehuizen en gezelschappen, waaronder ISH, Dansateliers, Codarts, Fontys Dansacademie, Lucia Marthas, Don't Hit Mama, Dansgroep Amsterdam en Het Nationale Ballet.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen van danser Monique Duurvoort zie: Alle voorstellingen van Monique Duurvoort

Voor een overzicht van choreograaf Monique Duurvoort zie: Choreografie Monique Duurvoort

Video

Geïnspireerd door het werk van de Afro-Amerikaanse kunstenares Kara Walker en de Amerikaanse illustrator Norman Rockwell maakte choreografe Monique Duurvoort met haar gezelschap MDDance de voorstelling COPE, waarin thema's rondom identiteit en identiteitsvorming aan bod komen. COPE krijgt een extra dimensie door de spoken word van rapper Blaxtar.

Foto's

http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=Repro-50xxxxx44.0464b&b=400

Monique Duurvoort (derde van rechts) in Four Sections, Het Nationale Ballet 1991. Foto: Jorge Fatauros. Collectie TIN.

Overig

Monique Duurvoort ontving in 2007 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners