Mickery

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamMickery
Opgericht1965
DisciplineToneel
TrefwoordenExperimenteel toneel

Informatie

Mickey is de naam van een theaterlocatie en productie organisatie die op 8 december 1965 die als een theater werd geopend in de omgebouwde boerderij van Ritsaert ten Cate te Loenersloot. Met Mickery wilden Ritsaert ten Cate, regisseur John van de Rest en decorontwerper Frank Raven een nieuwe impuls aan het Nederlandse toneel geven. En niet alleen aan het toneel, want Mickery was meer; een kunstcentrum, waar alle vormen van kunst gecombineerd zouden worden. In Loenersloot waren dan ook gevestigd: de Mickery Theatre Club, de uitgeverij Mickery, de galerie Mickery Arthouse en Mickery Design, dat interieur-ontwerpen verkocht.

Al snel stapten John van de Rest en Frank Raven op en was het Ritsaert ten Cate die Mickery gestalte gaf. Binnen Mickery kwam het accent steeds meer te liggen op theater, maar dan wel in de ruimste zin van het woord.

Lees meer: Geschiedenis van Mickery

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van deze organisatie als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners