Merel van Meurs

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamMerel van Meurs
BeroepDecorontwerper, Kostuumontwerper

Biografie

Scenografe Merel van Meurs heeft ongeveer 10 jaar voor verschillende gezelschappen gewerkt. Haar eerste opdracht was bij Stichting Kinora Danstheater voor de voorstelling Trio. Dit was in 1983 en ze verzorgde de bandcollage bij deze dansvoorstelling. Haar laatste opdracht was voor de voorstelling Noodweer, geproduceerd door Mojo Theater Productions. Deze toneelvoorstelling ging op 27 oktober 1993 in première.

Merel van Meurs vervulde ook andere functies bij gezelschappen zoals muziekadviseur, gevechtschoreografe en dansadviseur. Van Meurs heeft voor veel verschillende gezelschappen gewerkt: Toneelgroep de Kompaan, Stichting ARADO, Stichting Kinora, Danstheater en Toneelgroep Centrum. Voor verschillende voorstellingen van Maria Goos heeft Merel van Meurs het decor verzorgd.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de voorstellingen met decor van Merel van Meurs zie Decor Merel van Meurs

Voor een overzicht van de voorstellingen met kostuums van Merel van Meurs zie Kostuums Merel van Meurs

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners