Merce Cunningham Dance Company

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
How to Pass, Kick, Fall and Run 214707.jpg

Merce Cunningham (links) in How to Pass, Kick, Fall and Run, 1970. Foto: Particam Pictures/MAI.
NaamMerce Cunningham Dance Company
Opgericht1959
Opgeheven2012
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans
 Website

Informatie

Merce Cunningham Dance Company is de naam van het moderne dansgezelschap dat Amerikaanse danser en choreograaf, Merce Cunningham, in 1959 oprichtte. Met dit gezelschap was hij van grote invloed op de verdere ontwikkeling van de moderne dans. Het gezelschap bleef nog tot en met 2012 bestaan na het overlijden van de oprichter. Zijn artistieke nalatenschap werd ondergebracht een de [[Merce Cinningham Trust. Zie verder de informatie op de website van deze organisatie. Voor nadere informatie omtrent de persoon van deze zeer invloedrijke pioneer van de moderne dans zie:

Rainforest, in het kader van het Holland Festival, 1970. Foto: Particam Pictures/MAI. Scramble, in het kader van het Holland Festival, 1970. Foto: Particam Pictures/MAI.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen van deze gezelschap, die in Nederland te zien zijn geweest, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners