Martine Crefcoeur

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamMartine Crefcoeur
Geboren23 mei 1935
Rotterdam
BeroepActeur
DisciplineToneel

Biografie

Martine Crefcoeur (1935) doorliep het Lyceum in Rotterdam, deed aan klassiek ballet en werd tijdens haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht door Rob de Vries gevraagd voor de rol van Anne Frank bij Toneelgroep Theater. Na haar eindexamen (in 1957) werkte zij nog vijf seizoenen bij dit gezelschap, waarmee zij ook vele televisierollen speelde. Zij vertelde in "Uit Oma's kabinet" sprookjes van Jaap Molenaar, maar werkte na 1962 slechts incidenteel voor de televisie. In 1966 stapte zij voor de tweede maal over naar het Nieuw Rotterdams Toneel. Men riep haar Ophelia in "Hamlet" in 1967 uit tot de beste vrouwelijke bijrol van dat seizoen. Sinds 1975 is zij freelance-actrice..

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners