Martin van Tulder

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamMartin van Tulder
BeroepActeur

Biografie

Martin van Tulder mocht in de laatste klas van de lagere school Prins Ottokar spelen in de schooloperette. De aandachtige stilte van het publiek onder zijn trieste lied Verdwaald in het Bos, maakte grote indruk op hem. De stap van verlegen jongetje naar professioneel acteur was voorlopig nog te groot. Muziek maken was minder eng en hij wierp zich energiek op klarinet en piano.

Jaren later, na veel amateur- en semiprofessionele producties en een studie theaterwetenschap, was de tijd rijp voor de parttime acteeropleiding De Trap en later de opleiding voor tv en theater van Josja Hamann.

Zomers trok hij met het Amsterdamse openluchtgezelschap De Tent van m’n Tante van park naar park. Daar speelde hij koning Leontes (Winteravondsprookje), Kaliban (De Storm), Don Quichot en de vader van Sheherezade in 1001 Nacht.

Veel mensen hebben Martin aan het werk gezien in het kindertheater bij Dierenpark Amersfoort en in de Efteling parkshow Raveleijn als vrolijke dorpeling en de slechte graaf Olaf.

Daarnaast werkte hij mee aan commercials, tv-series en deed hij regies bij vooral musicalverenigingen.

Theater/Dans

Zie Voorstellingen Martin van Tulder

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners