Marnix Kappers

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Moeder, er komt een bevolkingsexplosie. Ja kind, dat zal me een klap geven 221868.jpg

Marnix Kappers, 1971. Foto: Particam Pictures/MAI.

Biografie

Marnix Kappers (1943 - 2016) was een Nederlands acteur. Hij deed na het gymnasium enige tijd een studie Frans en rechten aan de Vrije Universiteit. Daar werkte hij al mee aan een cabaretproduktie, "Déjà vu" geheten. Met het nummer "De wijnkenner" sleepte hij de eerste prijs op het ICC Concours 1968 in de wacht. Een engagement bij Wim Kan volgde. Hij stelde een onemanshow samen uit eigen teksten en muziek ("Tismaarniks"), waarmee hij maandenlang optrad en ging als acteur meewerken aan televisie- en radio-uitzendingen. Later wijdde hij zich ook aan kinderprogramma's (tv: De familie Knots, verschillende rollen; radio: De Zandbakshow) en regie (Genesius, Poëzie Hardop, etc.).

Marnix Kappers, Pieter Nieuwint en Ivo de Wijs in Formule 2, Kabaret Ivo de Wijs, 1978. Foto: Jaap Pieper.

Theater

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen in een regie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Overig

In 1966 won hij met de groep Déjà Vu het Camerettenfestival en in 1967 won hij de persoonlijkheidsprijs van dit festival. Van 1978 tot 1980 maakte hij deel uit van Kabaret Ivo de Wijs. In 2008 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners