Marike Mingelen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamMarike Mingelen
Geboren29 december 1967
BeroepActeur
DisciplineToneel
IMDb-profiel

Biografie

Marike Mingelen (1967) is een Nederlandse actrice. Zij ontdekt het acteren als vijftienjarige bij het schooltoneel. Ze speelt de oude Mrs. Boyle in The Mouse Trap zo overtuigend, dat het publiek denkt dat zij een oudere lerares is.

Na de middelbare school wordt ze aangenomen op de Toneelacademie Maastricht. Die stap blijkt te vroeg genomen; in het tweede jaar kiest zij ervoor om afstand te nemen van het toneelspelen. De liefde, een studie, verschillende baantjes en twee zonen later, kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en gaat zij in 1999 weer acteren.

In 2005 richt zij theatergroep Plankgas op en maakt, speelt en zingt daar repertoire voor locatie- en huiskamertheater in binnen- en buitenland. Daarnaast speelt Marike regelmatig bij Theatergroep De Drang in Den Haag o.a. in het succesvolle De vrouw van de ambassadeur. In 2012 ontwikkelt zij daar In de blonde engel, een kritisch politieke voorstelling over de drie vrouwen in het leven van Geert Wilders.

Bij Toneelgroep De Nieuwe Metropool was zij te zien in een drieluik over tragische kunstenaressen: Camille Claudel, Frida Kahlo en in een monoloog over de legendarische opera diva Maria Callas.

Marike is regelmatig te zien in commercials en (bedrijfs)filmpjes, gehoord als voice-over en ingehuurd als speechcoach.

Zie verder haar profiel op de ]http://www.compagne-henzepegman.nl/compagne_artiest/marike-mingelen/ website] van Compagne Henzepegman.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners