Marijke van der Lugt

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamMarijke van der Lugt
Geboren5 januari 1919
Rotterdam
Overleden2 september 1989
's-Gravenhage
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Biografie

Marijke van der Lugt (1919-1989) was een Nederlandse operazangeres in het stemvak sopraan. Zij debuteerde als operettezangeres en trad op bij de radio en kwam in de jaren vijftig bij De Nederlands(ch)e Opera, waar ze in Verdi-opera's zong en rollen als Santuzza (Cavalleria rusticana), Turandot, Elektra, Prokne (Philomela). Ze werkte mee aan de televisieopera Alceste (1963, T. de Leeuw). Ook buitenlandse carrière met optredens in London, Wenen, Zürich, Verona (als Gioconda) en aan Duitse theaters.

Zie verder haar profiel op de website van Dutch divas.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Foto's

Elektra 196779.jpg La forza del destino 190082.jpg

Links: v.l.n.r. Gré Brouwensteyn en Marijke van der Lugt in Elektra, De Nederlandse Operastichting 1966. Rechts: Marijke van der Lugt in La forza del destino, De Nederlandse Opera 1964. Foto's: Particam Pictures/MAI. Collectie TIN.

Bronnen

  • Het puik van zoete kelen. Honderd jaar Nederlandse zangkunst. Philips, 1999.
  • Productiedatabase

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners