Margo de Geest

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NAAM: Margo de Geest
BEROEP: Acteur

Biografie

Margo de Geest ging als kind al regelmatig met haar ouders naar het theater en werd betoverd door de magie ervan. Na de middelbare school volgde zij de studie Facility Management aan de HBO. Tijdens haar stage in Amsterdam kwam ze in contact met een castingbureau en mocht een rol spelen in de documentaire Antarctica A ticket to Eternity onder regie van Rolf Orthel. Vanaf dat moment wist ze dat ze voor de Toneelschool had moeten kiezen. Desondanks maakte zij haar HBO studie af. Na jarenlang gewerkt te hebben in Marketing & Communicatie en na de geboorte van haar tweede zoon, besloot ze haar droom toch waar te maken en het roer om te gooien. Ze begon aan de Toneelopleiding De Trap in Amsterdam en rondde deze met goed gevolg af.

In 2010 en 2011 was zij te zien in de rol van Klytemnestra in Ifigeneia Koningskind geregisseerd door Rowdy Pelgrim en winnaar van de Boulevard Entreeprijs. In 2012 speelde zij Poseidon in Ilias, ook onder regie van Pelgrim. Eerder was zij verbonden aan Theater Bouwkunde en aan Het Theaterschip te Deventer. Ze is als freelance actrice ook verbonden aan Kunstenmakers in het oosten van het land.

In de afgelopen jaren speelde Margo diverse gastrollen in o.a. Flikken Maastricht, Overspel II, Van God Los III, Moordvrouw en in de School TV serie Liefdesplein.

Theater/Dans

Zie Voorstellingen van Margo de Geest

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners