Marco Goecke

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamMarco Goecke
Geboren
De datum "Wuppertal" kon niet verwerkt worden.
[[Wuppertal|Wuppertal]]
Wuppertal
BeroepChoreograaf

Marco Goecke (Wuppertal) is een Duitse choreograaf. Hij begon in 1988 aan zijn balletacademie aan de Heinz Bosl-stichting te München. Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1995 zijn diploma behaalde.

Biografie

Hij werkte achtereenvolgens bij de Duitse Staatsopera te Berlijn, het Theater Hagen en het Stuttarter Ballet. In 2008 werd hij ‘choreograaf in residence’ bij het Scapino Ballet in Rotterdam.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen met choreografie van Marco Goecke zie: Choreografie Marco Goecke

Film

TV

Awards

Hij werd door internationale pers in het gezaghebbende danstijdschrift Ballett/Tanz tot hét nieuwe grote choreografische talent uitgeroepen. In december 2006 won hij de Nijinsky Award voor meest belovende en opvallende choreograaf in het internationale dansveld. In 2007 werd hij genomineerd voor Der Faust, de Duitse Theaterprijs 2007.

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners