Lucia Marthas

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamLucia Marthas
Geboren1956
BeroepDanspedagoog, Choreograaf
DisciplineDans, Muziektheater
TrefwoordenMusical


Biografie

Lucia Marthas (1956) is een Nederlandse danspedagoge, choreograaf en oprichtster van de Dansacademie Lucia Marthas, sinds 2013 Lucia Marthas Institute for Performing Arts genaamd.

Zij deed zelf haar dansopleiding aan de Balletacademie Nel Roos. In het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw, zag zij ruimte voor de ontwikkeling van een ander soort opleiding dan die van de bestaande kunstvakopleidingen voor klassieke of moderne theaterdanser. Zij begon een opleiding tot danser voor dansensembles in musicals, shows en televisie e.d. op mbo-niveau. Haar opleiding ontwikkelde zich voorts ook tot een reguliere kunstvakopleiding op hbo-niveau.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht met een choreografie van haar voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners