Lous Hensen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamLous Hensen
Geboren24 oktober 1920
Amsterdam
Overleden24 december 1994
Amsterdam
BeroepActeur

Biografie

Geboren: Hensen, Louise Helena

Op 24 december 1994 overleed de actrice Lous Hensen. Zij volgde de Amsterdamse Toneelschool en speelde bij Toneelgroep Comedia en De Nederlandse Comedie. Zij speelde tientallen uiteenlopende rollen. Haar fragiele gestalte, gecombineerd met een diepe stem, maakten haar tot een opvallende toneelverschijning. Zij was getrouwd met acteur-regisseur Han Bentz van den Berg. Na de opheffing van De Nederlandse Comedie, begin jaren zeventig, trok zij zich een aantal jaren van het toneel terug. Na de dood van Han Bentz van den Berg speelde ze nog rollen bij het Publiekstheater, Stichting FACT, Toneelgroep Acht Oktober en de Haagse Comedie. Sinds 1951 werkte zij mee aan een groot aantal televisieproducties. Lous Hensen werd 74 jaar.

Lous Hensen deed in 1944 eindexamen voor de Amsterdamse toneelschool, debuteerde bij het [[Gemeentelijk Theaterbedrijf] en kwam direct na de oorlog als actrice bij Comedia. In 1950 stapte zij over naar de Nederlandse Comedie, waaraan zij tot 1966 was verbonden. Zij speelde incidenteel een televisierol en pakte na het overlijden van haar echtgenoot Han Bentz van den Berg de draad weer op bij het Publiekstheater.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Lous Hensen

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners