Louise Korthals

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
804-3704-LouiseKorthals Vlieguur fotoAstridVerhoef drukwerk.jpg
NAAM: Louise Korthals
ONDERSCHRIFT: Louise Korthals in Vlieguur, 2012.
GEBOREN: 1984
LAND: Nederland
BEROEP: Cabaretier

Biografie

Louise Korthals (1984) is cabaretière en zangeres. In haar voorstellingen verweeft ze poëtische liedjes met spitsvondige en aanstekelijke observaties. Meestal kan ze het niet laten daar nog wat filosofie en temperament aan toe te voegen, dan heeft u geluk.

Na een studie sociologie en de nodige dosis filosofie ging zij in 2007 naar de Koningstheateracademie, academie voor kleinkunst en cabaret in ’s-Hertogenbosch, waar zij in 2010 afstudeerde met een eigen programma.

In 2011 won Louise het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar kleinkunstprogramma ‘Het Absolute Einde’. De vakjury schreef hierover: ‘Louise is een indrukwekkende theatermaakster met een ontegenzeglijke noodzaak om op het podium te staan. Zij is als een vis in het water in het theater en heeft de zaal in haar macht.’ Hierna sloot zij zich aan bij Theaterbureau Hummelinck Stuurman.

Op 17 november 2012 ging zij in premiere met haar eerste avondvullende programma ‘Vlieguur’, wat prachtige recensies ontving in de media en overweldigend mooie reacties van het publiek. Gedurende seizoen 2012-2013 tourt zij met ‘Vlieguur’ langs de Nederlandse theaters samen met pianist Erik Verwey.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Voorstellingen Louise Korthals

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners