Lizzy Valesco

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Lizzy Valesco (1907-1985) was een Nederlandse zangeres, revue-artieste en cabaretière. In haar ruim 50-jarige loopbaan was zij aan verschillende gezelschappen verbonden. Ook trad zij veelvuldig op in het buitenland. (Bron Nederlands Theaterjaarboek).

Zij begon haar carrière in 1926, vormde met Lilly Luppens het danspaar The Mozola's, was aan tal van gezelschappen verbonden, maakte met het ABC Cabaret een tournee door Indië en werkte na de oorlog in los verband o.a. mee aan programma's met goochelaar, poppenspel en imitator Adrie van Oorschot. In 1967 vertrok zij naar Zuid-Afrika, maar sinds 1978 is zij weer in Nederland.

Trivia

Lizzy Valesco heeft een zuster: Andrea Bensdorp, die ook korte tijd aan het toneel.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners