Liliana de Vries

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NAAM: Liliana de Vries
BEROEP: Acteur

Biografie

Liliana de Vries heeft een groot deel van haar jeugd in Mexico doorgebracht. Haar ouders zijn van Nederlandse en Colombiaanse afkomst.

Het eerste moment dat ze wist dat ze wilde gaan acteren was na het zien van Jacob Derwig in de productie van Toneelgroep Amsterdam Naar Damascus. Dat maakte zo'n enorme indruk op haar dat ze diezelfde magie op het toneel ook graag wilde ervaren.

Liliana is vooral bekend geworden door haar rol in de televisieserie Het Huis Anubis. Daarin speelde ze van 2005 tot 2007 de rol van Mara Sabri.

In 2007 wordt ze aangenomen op de Toneelschool Maastricht waar ze afstudeerde in 2012.

Tijdens haar studie maakt ze met een aantal acteurs en regisseur onder de naam De Eenden In… voorstellingen over bijzondere ervaringen die ze hebben meegemaakt in het buitenland zoals Japan en China. Samen ontdekken ze nieuwe culturen en maken ze naar aanleiding daarvan theater.

Liliana heeft gastrollen gespeeld in o.a. Voetbalvrouwen, Spoorloos Verdwenen, Dokter Deen en Jeuk. In 2013 speelt ze de rol van Maria in de bioscoopfilm Mannenharten.

Theater/Dans

Zie Voorstellingen van Liliana de Vries

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners