Klaas van der Eerden

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamKlaas van der Eerden
Geboren28 juli 1975
Amsterdam
BeroepCabaretier
TrefwoordenCabaret
IMDb-profiel
 Website

Biografie

Klaas van der Eerden (1975) is een Nederlands cabaretier en televisiepresentator. Hij mocht van zijn ouders naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze raadden het hem zelfs aan, maar hij besloot Personeel en Arbeid te studeren en hij maakte die studie ook af.

Nadat hij in 1998 was afgestudeerd, won hij de Gong-show in het stand-upcomedycafé Toomler, Amsterdam. Hij besloot het dan maar een jaartje als cabaretier te proberen en schreef zich zelfs in voor het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij won zowel de Wim Sonneveldprijs als de publieksprijs. In 2000 kwam hij met zijn eerste voorstelling genaamd 'Extreem!'. Daarna volgden andere voorstellingen, genaamd: 'Mix', 'Schaap' en 'Wortels'. Vanaf september 2009 is hij met zijn nieuwe voorstelling 'Schwalbe' te zien. In zijn cabaretshows maakt hij gebruik van onder andere liedjes, instrumenten, beatbox, geluidseffecten, typetjes, melancholie en zelfspot.

Behalve zijn cabaretshows was Klaas nog te zien bij improcabaretgroep Op Sterk Water, tot hij het te druk kreeg met zijn eigen shows. Ook is hij regelmatig op TV te zien, onder andere als presentator bij Het Klokhuis en de late-night show VARA Laat. Vanaf februari 2009 is hij medepresentator van het RTL 5 programma 'Wipeout' en van september 2009 t/m november 2009 was hij te bewonderen in een nieuwe improvisatieprogramma van BNN, genaamd De Badgasten.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd.

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners