Kitty Kluppell

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamKitty Kluppell
Geboren12 januari 1897
Rotterdam
Overleden13 oktober 1982
Voorburg
BeroepActeur, Cabaretier

Kitty Kluppell (Rotterdam, 12 januari 1897 — Voorburg, 13 oktober 1982) was de artiestennaam voor Catharina Willemine Frederica Kluppell, een Nederlands actrice en zangeres.

Biografie

Tussen 1919 en 1924 was Kluppell actief in stomme films. Ze was ook werkzaam als zangeres. Ze wordt het best herinnerd voor haar lied Zo Nodig is een Man nou ook weer Niet. Bovendien was ze actief in het theater. In 1924 vervulde ze een belangrijke rol in het kluchtige toneelstuk Mijn baby.

Kluppell trouwde eerst met acteur Pierre Perin, maar ze vroegen al snel een echtscheiding aan. Op 23 juni 1928 trouwde ze vervolgens met Cornelis Johannes van Velzen. In de jaren '50 brak ze door als cabaretière. Ze was in verschillende cabaretprogramma's te zien, waaronder In de Winckel van Sinckel (1953), Waar de Blanke Top der Duinen (1954) en Huis, Tuin en Keuken (1955). Ze stierf op 85-jarige leeftijd

Theater

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Kitty Kluppell

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners