Kaspar Kröner

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kaspar-Kroener.jpg
NAAM: Kaspar Kröner
BEROEP: Operazanger, Countertenor

Kaspar Kröner is een Duitse operazanger (countertenor).

Biografie

Kaspar Kröner studeerde viool en zang aan de Hochschule für Musik in Berlijn. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag volgde hij behalve de opleiding Oude Muziek ook vele masterclasses. De countertenor heeft een gevarieerd repertoire van lied, oratorium en opera, als solist en met ensembles als het Nederlands Kamerkoor, Amsterdam Baroque Choir, Huelgas Ensemble, Cinquecento en Cappella Amsterdam. Hij vertolkte operarollen als Arsamene Serse, Medoro Orlando, Tolomeo Giulio Cesare en Apollo Apollo & Hyazinth, en werkte met dirigenten als Ton Koopman, Daniel Reuss, Pablo Heras-Casado, Risto Joost, Paul Van Nevel, Mike Fentross, Jörg-Peter Weigle, Richard van Schoor en Hermann Bäumer.

In 2014 zong Kaspar Kröner de rollen van Pastore 2/Spirito in Orfeo bij De Nationale Opera.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de première voorstellingen van Kaspar Kröner in Nederland, zie Première voorstellingen Kaspar Kröner

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners