Kas & de Wolf

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamKas & de Wolf
DisciplineToneel

Informatie

Kas & de Wolf, was in de periode 1985 t/m 2004 een toneelgezelschap opgericht door acteurs Ton Kas en Willem de Wolf. Het gezelschap hield op de bestaan toen het geen structurele subsidie meer ontving.

Het gezelschap van beide acteurs werd gezien als de kritische luis in de pels van de toenmalige Nederlandse theaterwereld. Hun toneelstukken behandelen de werkelijkheid achter de toneelfaçade. Kas & de Wolf hielden theatermakers en aanverwanten een spiegel voor. Zij balanceerden voortdurend tussen humor of ernst, hofnar of hoveling, provocatie of compromis, kunst of entertainment. Kas & de Wolf was een duo in dualisme.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die door die dit gezelschap in première zijn gebracht, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners