Karel van Ransbeeck

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamKarel van Ransbeeck
BeroepPoppenspeler
DisciplinePoppenspel, Muziektheater

Biografie

Karel van Ransbeeck is een Belgisch poppenspeler, die zijn opleiding kreeg aan het Nationale Poppentheater te Boedapest, Hongarije en aan de Hogeschool voor Theater, Film en Televisie te Brussel.

Sinds 1994 is Karel Van Ransbeeck artistiek leider bij Theater De Spiegel. Dit theatergezelschap werd door zijn vader gesticht in 1965 als poppentheater. Karel groeide op binnen dit poppentheater en nam de leiding van zijn vader over. Hij verlegde de klemtoon van poppentheater naar de unieke combinatie van poppen en objecten met muziek. Sinds 2001 ontvangt Theater De Spiegel subsidies van het Vlaams Ministerie van Cultuur als Muziektheatergezelschap.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in Nederland te zien zijn geweest en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor het ontwerpen, maken en bespelen van poppen

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners