Jossy Halland

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Jossy Halland was 1914-1986) was een uit Duitsland afkomstige zangeres en cabaretière en partner en echtgenote van de idem uit Duitsland afkomstige Jacques Halland.

Zij overleed op 14 september 1986 op 72-jarige leeftijd de zangeres. Zij was een dochter van een operazanger en -zangeres en kwam in het theater als actrice en zangeres onder de naam Babe Harrison. Haar eigen naam luidde Regina Eichner. In Parijs ontmoette zij Jacques Halland met wie zij ij het huwelijk trad, waarna zij zich Jossy Halland noemde. Samenij werkte zij veel in het buitenland, onder andere met Mistinguette, Edith Piaf en de Frans komiek [Fernadel].

Vanaf 1959 werkte zij in het Li-La-Lo cabaret in Amsterdam waar zij als zangeres van het Jiddische lied furore maakte.

Jacques en Jossie Halland waren in de jaren zestig regelmatig op televisie met onderdelen uit hun cabaretprogramma's.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners