John Freddy Montoya

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NAAM: John Freddy Montoya
LAND: Colombia, Aruba
BEROEP: Danser, Regisseur

VVLogohome.jpg

Freddy Montoya (Colombia) is een Colombiaans-Arubaans regisseur, acteur, componist, danser en docent dramatische vorming.

Biografie

John Freddy Montoya is geboren in Colombia. Hij studeert aan de Universiteit Pontificia Bolivariana in Medellín, waar hij een master in performance heeft behaald.

In 1997 komt hij naar Aruba om met een folkloregroep op te treden in hotels. Hij blijft achter op het eiland. Hij werkt vervolgens als beveiligingsbeambte en werkt daarnaast als vrijwilliger voor Amy Lasten. In 2001 neemt hij haar baan als Hoofd Drama over bij het Instituto di Cultura. Als onderdeel van zijn werk draagt Montoya zorg voor de choreografie van openings- en slotceremonies van belangrijke evenementen op Aruba.

Daarnaast heeft Montoya zijn eigen gezelschap, Teatro Experimental Contemporaneo di Aruba. Met dit gezelschap maakt hij voorstellingen waarbij de nadruk ligt op beweging en vormgeving. Hij haalt zijn performers uit een dansgroep waar hij mee samenwerkt, de Popcorn Dancers en uit de dramalessen die hij geeft op het Instituto di Cultura.

In 2007 maakt Montoya samen met het gezelschap Luna Blou (van Norman de Palm) de succesvolle voorstelling Kanto di tur kanto, gebaseerd op het Hooglied van Salomo.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie: Voorstellingen John Freddy Montoya

Voor een overzicht zie: Regie John Freddy Montoya

Foto's

9 luna POSTER.png Poster 1 portadonan di lus.png

POrtadonan di Luz 01.png

Foto's

Foto's uit de Carnaval shows van John Freddy Montoya, zelf te zien op bovenste foto links. Collectie John Freddy Montoya, Aruba.

000151.png 000062.png 6infantil (61).png DSC00009.png DSC08767.png

TV

Kanto di tur Kanto


Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners