John Bröcheler

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamJohn Bröcheler
Geboren21 februari 1945
Vaals
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Biografie

John Bröcheler (1945) is een Nederlandse operazanger in het stemvak bas-bariton. Hij trad eerst op als oratorium-, concert- en liedzanger op en bouwde daarnaast aan een operacarrière, die in Nederland ca. 1970 begon. Hij beheerst een uitgebreid repertoire met veel plaats voor eigentijdse werken. Hij zong in Berlijn in de première van Die Erprobung des Petrus Hebraicus (1974, Pousseur) en creëerde in Amsterdam de titelrol in Thijl (1980, Van Gilse). Vertolkte in 1994 o.a. Wozzeck bij De Nederlandse Opera. Voorts heeft hij gastoptredens in o.a. de Verenigde Staten, Canada en Israël.

Zie verder wikipedia, zijn profiel op de website van Dutch divas en zijn biografie op de [http://www.muziekencyclopedie.nl/action/entry/John+Bröcheler website van de Muziekencyclopedie.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Het puik van zoete kelen. Honderd jaar Nederlandse zangkunst. Philips, 1999.


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners