Job Bovelander

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Bestand is zoek
NaamJob Bovelander
Geboren11 januari 1990
Voorburg
BeroepActeur, Zanger

Job Bovelander (Voorburg, 11 januari 1990) is een Nederlands acteur en zanger.

Biografie

Job Bovelander studeerde af aan de Havo voor Muziek en Dans en volgde een jaar de vooropleiding Muziektheater aan Codarts in Rotterdam. Na jeugdrollen in musicals als Elisabeth en The Sound of Music, maakte hij in 2008 zijn professionele debuut in de toneelversie van Zeg ‘ns AAA, gevolgd door rollen in voorstellingen als Op Hoop van Zegen, Hoe overleef ik mijn eerste zoen, De Jantjes en Sonneveld.

Job speelde onder andere in de televisieseries Onderweg naar Morgen, Zeg ‘ns AAA, Moeder ik wil bij de Revue, Nieuwe Buren en Familie (VTM). Ook was hij te zien in de film Penny’s Shadow, waarvoor hij tevens de titelsong zong. Dit leidde tot een platencontract in 2011 bij Cloud9Music.

Sinds 2012 is hij ‘zeer goed bevriend’ met Coole Piet van De Club van Sinterklaas en in 2015 is Job te zien als één van de solisten in de theaterconcertreeks Vive La France.

Job werkt regelmatig als stemacteur voor commercials en animatieseries.

Theater

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Job Bovelander

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners