Joachim Robbrecht

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NAAM: Joachim Robbrecht
LAND: Nederland

Biografie

Joachim Robbrecht (Gent, 1979) raakte met zijn komst naar Nederland in 2002 gefascineerd door de zoektocht van Nederlanders naar hun identiteit. In datzelfde jaar startte hij de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten die in 2006 werd afgerond met de Ton Lutz Prijs voor zijn afstudeervoorstelling Adam in ballingschap. Na zijn opleiding begon Robbrecht bij Gasthuis/Frascati Producties aan een serie voorstellingen over de ‘zotte zoektocht naar wortels’.

Ook in Robbrechts meest recente voorstellingen spelen identiteit en feit en fictie een sleutelrol. De productie Rashomon-effect in samenwerking met Toneelgroep Amsterdam vormde zijn tot nog toe meest filosofische benadering van met name dat laatste thema. De jury over Joachim Robbrecht: ‘Het complexe samenspel van feit en fictie dat eigen is aan het fenomeen culturele identiteit, wordt weerspiegeld in Robbrechts experimenten met de theatrale vorm. In zijn voorstellingen combineert hij steeds op nieuwe manieren documentair en fictief materiaal. Zijn werk kenmerkt zich daarmee door een sterke gelaagdheid en ironie.’

Theater/Dans

Voor een overzicht van de voorstellingen van acteur Joachim Robbrecht zie Regie Joachim Robbrecht

Voor een overzicht van de voorstellingen van auteur Joachim Robbrecht zie Auteur Joachim Robbrecht

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners