Jo van der Meent

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamJo van der Meent
Geboren16 juli 1902
Haarlem
Overleden10 april 1988
BeroepZanger, Pedagoog
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Biografie

Jo van der Meent (1902-1988), of ook gespeld als Jo van de Meent, was een Nederlandse operazangeres en zangpedagoge in het stemvak alt.. Zij studeerde aan het Conservatorium Amsterdam bij de beroemde Nederlandse zangpedagoge Cornélie van Zanten Voor de Tweede Wereldoorlog trad zij vooral op als concertzangeres en daarna was zij als soliste verbonden aan De Nederlands(ch}e Opera, waar zij belangrijke partijen vertolkte (onder meer in "Kajtja Kabanova" van Janacek). Na haar actieve theatercarrière werd Jo van der Meent zangpedagoge, onder andere van Gré Brouwenstijn, Caroline Kaart en Lieuwe Visser.

Zie verder haar profiel op de website van Dutch divas.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners