Jo Rémy

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Surcouf de kaper 157875.jpg

Jo Rémy en Jean Janssens in Surcouf (de kaper), De Haghezangers 1921. Foto: N.V. Vereenigde Fotobureaux.
NaamJo Rémy
Volledige naamJohanna Gerharda Remmelenkamp
Geboren2 juli 1906
Amsterdam
Overleden23 december 1995
Meppel
BeroepZanger
DisciplineMjuziektheater
TrefwoordenOperette

Biografie

Jo Rémy wil de aanvankelijk pianiste worden. Zij ging op aanraden van Rose Schönberg naar de Amsterdamse Muziekschool en studeerde daar vijf jaar. Na een auditie bij Leon Boedels kreeg zij een rol in "De Vogelkoopman", waarmee haar loopbaan als operettezangeres begon. Zij werkte gedurende een periode van ongeveer 25 jaar mee aan talloze muzikale theaterprogramma's, maar speelde ook toneel.

Als zangeres trad zij in het begin van de jaren '30 op met Tholen en van Lier, zij zong voor de VARA Radio en verzorgde met Ru Mulder optredens voor arbeiders. Na het overlijden van haar echtgenoot, de dirigent Jos Silberman (1877-1950) stapte zij uit het vak.

Theater / Dans

Voor een overzicht van de premièrevoorstellingen van Jo Rémy voor zover geregistreerd in de Productiedatabase, zie alle voorstellingen Jo Rémy.

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners