Jetse Batelaan

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamJetse Batelaan
Geboren28 februari 1978
Leiden
BeroepTheatermaker, Acteur, Regisseur

Biografie

Batelaan studeerde aan de regieopleiding van de AHK Theaterschool. Met aansprekende titels als Pas als zaagsel krijgt een boom applaus, Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt of Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet bouwde hij gestaag aan een opzienbarend oeuvre van voorstellingen met een filosofische inslag en een absurd komische laag – zowel voor volwassenen als voor een jong publiek. In korte tijd ontving hij diverse onderscheidingen, waaronder de Jong Theaterprijs op Theater aan Zee (Echte vrouwen..., 2001), Erik Vosprijs 2006, de Gouden Krekel (Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt, 2006). Voor Toe vader, drink (2005) kreeg hij de VSCD mimeprijs. De vakjury roemde hem vanwege zijn “volstrekt nieuwe manier van vertellen, waarmee hij zijn eigen wonderlijke oeuvre, maar ook het toneellandschap verrijkt”. In 2003 werd hij onderscheiden met de Theateropdracht van het Prins Bernhard Fonds.

Als vaste gastregisseur maakte Batelaan voorstellingen bij Theatergroep Max. en de mimetheatergroep Bambie. Vanaf 2009 was hij verbonden aan het Ro Theater. Ook internationaal maakte hij furore; gerenommeerde festivals in binnen- en buitenland, waaronder Oerol, Het Theaterfestival, Theaterfestival Boulevard, Het New Island Festival (New York), Parc de la Villette (Parijs) en de Wiener Festwochen, hebben zijn theatervoorstellingen gepresenteerd.

Jetse Batelaan is artistiek leider van Theater Artemis.

Theater/Dans

Zie Regie Jetse Batelaan

Zie Auteur Jetse Batelaan

Zie: Alle voorstellingen van acteur Jetse Batelaan

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners