Jeanne Horsten

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Portret van Jeanne Horsten 371658.jpg

Jeanne Horsten. Foto: W. Ganter, 1915.

Biografie

Op 92-jarige leeftijd overleed op 12 maart 1985 Jeanne Horsten (geboren Rotterdam februari 1893), die in de jaren '20 en '30 bekendheid genoot als soubrette en cabaretière. Zij trad onder meer op bij het gezelschap van Jean Louis Pisuisse. Ook maakte zij enkele buitenlandse tournees.

Jeanne Horsten was een bekend soubrette en cabaretière. Zij maakte in 1908 haar debuut, vormde een zangduo met haar zuster Marie, en vertolkte met name Nederlandse liedjes. Zij zong in het koor bij de Duitse operette o.l.v. Mischka Präger, werkte enkele jaren bij Jean Louis Pisuisse, waar zij ook als voordrachtskunstenares optrad, en maakte tournees door België, Oostenrijk en Duitsland. Henri Theunisse was haar echtgenoot.

Bladmuziek uit repertoire van Jeanne Horsten

Bladmuziek uit het repertoire van Jeanne Horsten, 1927. Bladmuziek uit het repertoire van Jeanne Horsten, ca. 1930. Bladmuziek uit het repertoire van Jeanne Horsten, ca. 1930.

Collectie TIN.

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners