Janusz Madej

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamJanusz Madej
Geboren
De datum "Warschau - 11 mei ????" kon niet verwerkt worden.
Warschau - 11 mei ????
BeroepDanser

Biografie

De Pool Janusz Madej was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1998 tot en met 2008. Hij danste twee jaren eerder bij The Northern Ballet Theatre in Engeland. In zijn tien seizoenen bij HNB maakte hij ook een paar choreografieën en nam hij lessen in toneelspel en raakte betrokken als acteur bij diverse filmprojecten. Hij deed o.a. een masterclass bij de Hollywood acting coach Ivana Chubbuck en op haar advies vertrok in 2008 naar Los Angeles. Hij realiseerde echter eerst nog een eigen filmproject in Nederland en besloot zich behalve als acteur tevens tot filmmaker te ontwikkelen. In 2010 begon hij zijn eigen productiebedrijf onder de naam 'Pineal Film Productions'.

Janusz Madej begon zijn balletopleiding aan de Warsaw Ballet School en rondde deze af aan de Central School of Ballet te Londen.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Janusz Madej

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Zie verder: http://www.januszmadej.com/index.php?m=bio

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners