Jan Versweyveld

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Portret van Jan Versweyveld 361230.jpg

Foto: Ben van Duin.
'NaamJan Versweyveld
BeroepScenograaf, Fotograaf
DisciplineToneel, Muziektheater
TrefwoordenOpera
'IBDB-profiel
VIAF-profiel

Biografie

Jan Versweyveld (België) is scenograaf. Momenteel is hij werkzaam bij Toneelgroep Amsterdam, als vaste scenograaf van Ivo van Hove. Sinds 2005 doet hij ook regelmatig de fotografie van de voorstelling waarvoor hij ontwerpt. Bij deze foto’s wisselt hij overzichtsbeelden af met medium en close-upshots. Naast scènefoto’s, maakt hij vaak ook indringende beelden voor de programmaboekjes. In september 2016 kreeg Versweyveld in Londen de Knight of illumination Award voor zijn lichtontwerp voor Song of far away, een voorstelling door Toneelgroep Amsterdam in de regie van Ivo van Hove.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht, c.q. in Nederland te zien waren en waarbij hij geregistreerd werd in de Productiedatabase voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Idem voor het geluid

Idem voor de grime en het kapwerk

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd voor de fotografie

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners