Jan C. Wilmans

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Jan C. Wilmans (1914 - 2005) was een Drents PvdA-Tweede Kamerlid en provinciebestuurder, die later overstapte naar DS'70. Was werkzaam bij diverse volkshogescholen en actief op cultureel gebied. Vanaf 1953 tien jaar gedeputeerde van Drenthe. In de Kamer bijna vier jaar woordvoerder natuurbehoud, recreactie en sport. Speelde na zijn vertrek uit de Tweede Kamer een vooraanstaande rol in DS'70. Hijwordt gekenschetst als een charmante, maar ook vasthoudende man, die zich - samen met zijn vrouw Kit Winkel- met overgave inzette voor volksopvoeding en cultuur, met name voor het dansonderwijs.

Trivia

Jan Wilmans was getrouwd met de danseres, choreografe en danspedagoog Kit Winkel. Hun dochter Anna Bonnie Wilmans was o.a. danseres bij Het Nationale Ballet.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners