Jan Buisman

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif
NAAM: Jan Buisman
LAND: Nederland
BEROEP: revuester

Jan Buisman (Culemborg, 1925) is een Nederlands historisch geograaf. Hij groeide op in Borculo.

Levensloop

Na zijn opleiding aan de Christelijke Kweekschool te Den Haag was Buisman verscheidene jaren onderwijzer. Op latere leeftijd ging hij in Amsterdam aardrijkskunde en geschiedenis studeren (doctoraal historische geografie 1968). Hij stond 28 jaar voor de klas en schreef een twintigtal boeken.

Na zijn pensionering zette hij zich aan zijn grote werk: de omvangrijke serie Duizend jaar wind en water in de Lage landen, die uiteindelijk acht delen moet gaan beslaan. Vijf delen zijn verschenen (oktober 2007), het zesde wordt in 2011 verwacht. In deze serie boeken behandelt Buisman vanaf het jaar 763 van jaar tot jaar de weersomstandigheden in Nederland en België en verre omstreken. Uit de meest diverse bronnen weet hij weergegevens op te diepen. Zo kan men via Buisman vrijwel van elk jaar sinds 763 nagaan hoe de weersomstandigheden in dat jaar waren, soms tot op de dag nauwkeurig. De boekenreeks verschijnt in nauwe samenwerking met het KNMI in De Bilt en wordt uitgegeven door uitgeverij Van Wijnen.

Werk

Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen:

Externe link

Biografie

Theater/Dans

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners