Jan Arntz

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamJan Arntz
Geboren1942
Overleden27 augustus 1990
BeroepDanser, Zanger
DisciplineDans
TrefwoordenBallet
IMDb-profiel

Biografie

Jan Arntz was een Nederlandse danser en choreograaf en ook zanger. Hij was een leerling van de Nederlandse danseres en pedagoge Winja Marova en later Sonia Gaskell en begon zijn professionele loopbaan in het theater bij het Nederlands Ballet in de periode 1959/61 en danste aansluitend bij Het Nationale Ballet als solist tot en met 1963.

In 1963 richtte hij een showballetgroep op, waarvoor hij alle choreografieën maakte en waarmee hij ook als zanger optrad in de "Rudi Carrellshow" en in de internationale wereld van revue en casino's. Vanaf 1980 werkte Jan Arntz weer in Nederland als leraar ballroomdansen in de door zijn vader gestichte dansschool te Wageningen. Jan Arntz werd 48 jaar, hij overleed aan de gevolgen van Aids.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor de kostuums

Idem voor de productie

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners