James Stout

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamJames Stout
BeroepDanser


Biografie

Het is via de Argentijnse tangodansclub van zijn ouders dat de Canadees-Britse James Stout (Calgary) geïnteresseerd in dans raakte. Al jong schoot hij als danspartner te hulp tijdens de milonga’s (dansavonden), daarna nam hij lessen in onder meer ballroom en ballet. Op zijn dertiende belandde hij – “omdat ze jongens nodig hadden” – op de School of Alberta Ballet.

Later studeerde hij bij het Goh Ballet in Vancouver, waar hem een harde, volledig Chinees-georiënteerde leerschool wachtte; een periode die hem naar eigen zeggen heeft gevormd. Het laatste jaar van zijn opleiding volgde James aan The Royal Ballet School in Londen. In 2007 koos hij, onder meer uit grote bewondering voor voormalig stersoliste Sofiane Sylve, voor Het Nationale Ballet, waar hij met ingang van het seizoen 2012/13 tweede solist is.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van James Stout

Film

TV

Overig

Trivia

James Stout behaalde de finales van balletcompetities in Varna, Hong Kong en Beijing.

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners