Jack Monkau

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamJack Monkau
Geboren5 mei 1939
Amsterdam
BeroepActeur
VVLogohome.jpg

Jacobus Johannes (Jack) Monkau is een Nederlandse acteur.

Biografie

Jack Monkau werd geboren in Amsterdam uit een Surinaamse vader en een Schots-Nederlandse moeder. Hij groeide op in een artistiek gezin met vijf kinderen. Zijn vader, Arthur Monkau speelde al in 1936 in de Nederlandse speelfilm De Ballade van den Hoge hoed. Zijn broer Marius werd zanger en acteur en zijn broer Arthur junior fotograaf.

Monkau kwam in zijn jeugd veel op het Leidseplein waar hij in contact kwam met andere artiesten en werkte als fotomodel en mannequin overdag, deed een opleiding jazzballet en werkte 's avonds bij de bekende bar Tropicana van Max Woiski aan het Rembrandtplein als barman. Zijn eerste filmrol was in 1964 toen hij meedeed aan de film Plantage Tamarinde samen met onder meer Albert van Dalsum en Elly van Stekelenburg.

Hierna verhuisde Monkau naar België waar hij acteurworkshops volgde en daarna volgden er televisieoptredens en toneelopdrachten. Monkau werkte behalve in Nederland en België ook in Suriname en Duitsland.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de voorstellingen van Jack Monkau zie Alle voorstellingen van Jack Monkau

en:

  • Nor in nor uit (1971), Nederlands Toneel Gent.

Scènefoto's

http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=Repro-50xxxxx17.0005a&b=400

Jack Monkau in Het Straatje, Cosmic Theater 2001. Foto: Jean van Lingen. Collectie TIN.

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners