Ida Bons

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamIda Bons
Geboren4 maart 1940
Schiedam
BeroepActeur

Ida Bons (Schiedam, 4 maart 1940) is een Nederlands actrice van (vooral) min of meer komische rollen.

Ida Bons heeft gespeeld in onder andere Amulet, Floris, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? (eerste seizoen), Kort en Klein (sketches) en 'n Zomerzotheid. In de jaren 60 en 70 speelde ze veelvuldig in kleinere rollen op tv, later verdween ze wat naar de achtergrond.

Naast acteren is ze ook bekend als stemactrice. Zo heeft ze onder andere de stemmen van Annika en Tante Pastellia ingesproken voor de Nederlandse versie van Pippi Langkous.

Filmografie

  • 1964 Plantage Tamarinde- Lous
  • 1966 Amulet- Wiesje Avercamp, televisieserie
  • 1968 De Vijanden- Jeanette
  • 1968 Joop ter Heul- mini-televisieserie
  • 1969 Floris- Viola, televisieserie
  • 1969 De Blanke Slavin
  • 1970 Koeboe de Koe- Hammie, televisieserie
  • 1972 'n Zomerzotheid- Pit, televisiefilm
  • 1972 Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?- Lidwientje Walg, televisieserie
  • 1983 Dolly Dots- Pieternel Bredius, televisieserie
  • 1985 Flesh & Blood- Roly Poly

Theater

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Ida Bons

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners