IDeals - Danstheater Aya - 2010-02-17

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
IDeals - AYA.jpg

IDeals

Danstheater Aya
Seizoen: 2011/2012
Trefwoorden: Moderne dans, Jongerentheater, Jeugdtheater

Zit jij in deze voorstelling? IDeals; op elke plek een nieuwe voorstelling. Voor elke voorstelling worden 10 lokale jongeren opgeleid. Zij krijgen naast de professionele dansers van AYA een vaste plek in de voorstelling. IDeals mixt street- en breakdance, [mind]moves en battles met flarden tango, moderne dans, tekst, rap en video projectie.

Vraag: zijn er nog wilde idealen? Zitten ze te rillen in een reservaat of flonkeren ze tussen het grofvuil op straat? Wat zijn idealen nog waard? Kun je op marktplaats.nl tweedehands idealen kopen als je ze zelf niet hebt?

En wat is jouw ideaal?

Vroeger was de wereld van Lego. Als-ie niet beviel, braken we hem af en bouwden een nieuwe. Zonder hamer of duimstok: idealen waren het enige gereedschap. Maar de wereld van nu lijkt stukken moeilijker te veranderen. Die is niet van Lego maar van Ego. Zeggen ze.

IDeals is een dansvoorstelling zonder zielige zeehondjes of verwaaide spandoeken, waarin jongeren op zoek gaan naar hun idealen. 20 dansers zijn 200 tenen die krommen bij de bewering dat het leven zinloos zou zijn.

Welkom bij IDeals, waar het grootste ideaal – worden wie je bent – genoeg reden voor een feestje is.

Cast

Choreografie: Wies Bloemen
Dans: Andrea Beugger, Sheyda Darab, Lucien Denny, Stijn van Kreuningen, Mouna Laroussi, Rick Reekers, Yordana Rodriguez en Regilio Sedoc, Anne Suurendonk, Cherif Zaouali en Vincent van der Velde.
Decor en licht: Erik van Raalte
Kostuums: Marina van der Heiden
Muziek: Dennis van Tilburg
Video: Bekijk 't & Michiel Vaanhold


Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners