Huis aan de Amstel

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamHuis aan de Amstel
Opgericht1990
Opgeheven2009
DisciplineToneel

Informatie

Huis aan de Amstel was de naam van een toneelgezelschap dat werd opgericht in 1990 en was gevestigd in het hart van Amsterdam aan de Lauriersgracht. Het gezelschap maakte voorstellingen voor kinderen, jongeren én volwassenen, die geworteld waren in het kijken naar de wereld om ons heen. Huis aan de Amstel toonde vooral belangstelling in de manier waarop veranderingen in die wereld ingrijpen op het leven van mensen en hun directe omgeving.

Huis aan de Amstel fuseerde in 2009 met Theatergroep Wederzijds om samen één groot gezelschap op te richten dat kwalitatief theater maakt voor jeugd en jongeren: De Toneelmakerij.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen Huis aan de Amstel in première heeft gebracht, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners